Beste Bitcoin-documentaire om te bekijken in 2020

  • De crypto-industrie is levendig en verandert snel. Elke dag ontstaan er nieuwe projecten en houden we onze hersenen actief terwijl we voortdurend nieuwe dingen leren.
  • Ondanks de evolutie van de crypto-ruimte blijft Bitcoin de belangrijkste digitale valuta, met de grootste marktwaarde en de status van digitaal goud. De decentrale technologie die erachter zit, transformeert de wereld en een beter begrip van de effecten ervan op ons is lonend.

Documentaires zijn hier een perfecte manier om de horizon te verbreden. Spring op de bank, maak het jezelf gemakkelijk en geniet van de ware verhalen die je nieuwe dingen geven om later te delen en over te praten. Hier is de lijst van de beste Crypto Bull-documentaire om dit najaar te bekijken. Veel plezier bij het kijken!

1. Cryptopie: 2. Bitcoin, Blockchains en de toekomst van het internet

De bekroonde regisseur Torsten Hofmann van „Bitcoin: The End of Money As We Know It“ presenteert een nieuwe diepgaande documentaire over de zich ontwikkelende wereld van de cryptografie en de blokketen en waar deze ons naartoe kan leiden.

Cryptopia onderzoekt de transformatie van de blokketen- en crypto-industrie gedurende het decennium sinds het verschijnen van het eerste digitale goed ter wereld. Het universum dat ooit werd geboren als een alternatief voor het dominante financiële systeem is uitgegroeid tot iets groters met zijn eigen politiek, rivaliteit en duistere spelletjes.

Kunnen decentrale technologieën dus volledige privacy bieden als er mensen zijn die ze controleren? Het internet uitdagen? Zijn ze in staat om de toekomst alleen te transformeren of zijn ze meer een utopie?

De „Cryptopia“ interviewt de invloedrijke spelers uit de industrie zoals crypto-advocate en opvoeder Andreas Antonopoulos, investeerder Roger Ver, Litecoin schepper Charlie Lee, en onthult hun kijk op wereldwijde processen die toekomstige processen en ook het internet kunnen herdefiniëren.

De Australische Torsten Hofmann werkt al zo’n 6 jaar aan dit verhaal. Hij begon geïnteresseerd te raken in Bitcoin in 2013 en bracht begin 2014 een onafhankelijke documentaire uit „Bitcoin: The End of Money As We Know It“, die viraal ging en vier prijzen won op internationale filmfestivals.

U kunt „Cryptopia“, een van de beste Bitcoin-documentaires op Amazon Prime, Vimeo, of direct op cryptopiafilm.com bekijken door een huurprijs van A$8,99 (ongeveer $5,88) te betalen.

2. 2. Open source geld

Een ander waargebeurd verhaal achter de evolutie van cryptocurrency en blockchain technologie met een reglementaire twist.

De gloednieuwe documentaire vertelt het verhaal van een startende blokketen en de strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het verhaal dat begon als een Amerikaanse droom kwam naar voren in de onderzoeken en processen van de regelgevende instanties.

Het eerste seizoen van „Open Source Money“ volgt de groei van de Dragonchain, de blockchain startup ontwikkeld door The Walt Disney Company in 2017. Het technische bedrijf trok wereldwijd veel aandacht en had als doel om Amerika’s eerste SEC-conforme blokketenbedrijf te worden. Echter, het werd geconfronteerd met ernstige weerstand van de meest invloedrijke financiële waakhond van de natie.

De crypto-documentaire vertelt het onbekende verhaal van de CEO van Dragonchain en oprichter Joe Roets en gaat in op de onzekerheid waarmee de blokketengemeenschap te maken heeft.

Waarom behandelen toezichthouders crypto-ondernemers als criminelen? Wat houdt innovatie in de Verenigde Staten tegen? En hoe gaat de decentrale industrie terugvechten?

Het inspirerende verhaal van de hedendaagse industriële revolutie werd in juni 2020 uitgezonden op Discovery Science. Je kunt het ook bekijken op Philo.

3. 3. Blockchain City

Blockchain is meer dan Bitcoin. Bovendien heeft decentrale technologie de kracht om elke industrie in de wereld te beïnvloeden en haar toekomst te transformeren. De „Blockchain city“ geeft u een kijkje in hoe deze toekomst eruit zou kunnen zien.

De blockchain-documentaire, gemaakt door de alom erkende technologiefuturist Ian Khan, onderzoekt hoe steden over de hele wereld veranderen nadat ze de revolutionaire technologie hebben geïmplementeerd.

De filmmakers reizen over de hele wereld en leggen de verhalen van steden bloot – van het Zwitserse Zug tot Dubai, dat de eerste volledig door een blokketen aangedreven stad ter wereld wil worden.

„Blockchain City“ interviewt ’s werelds beroemdste visionairs, experts en ondernemers met betrekking tot de toekomst van steden en landen met een blokketen: wat is het potentieel van blockchain? Welke voordelen heeft het voor de burgers?

De inspirerende documentaire „Blockchain city“ is volledig beschikbaar op Youtube.

4. 4. Bankieren op Afrika: De Bitcoin-revolutie

Afrika is een van de meest veelbelovende continenten als het gaat om de invoering van cryptocentrische valuta, die al aan het verschuiven is naar digitale valuta. Lokale landen als Zuid-Afrika en Nigeria behoren tot de top 5 van landen wereldwijd als het gaat om internetgebruikers die wel in het bezit zijn van digitale valuta. De cijfers zijn bijna twee keer zo hoog als het wereldgemiddelde.

„Bankieren op Afrika: De Bitcoin-revolutie“ is een van de beste documentaires op Youtube, die laat zien hoe digitale valuta veranderingen in de lokale samenleving mogelijk maken. De film volgt twee verhalen van Afrikaanse activisten die digitale valuta hebben aangenomen om veranderingen in hun eigen leven en dat van andere mensen door te voeren.

De Bitcoin-documentaire, gemaakt door de Zuid-Afrikaanse filmmaker Tamarin Gerrity, komt samen met de diepere uitleg over wat de digitale valuta’s zijn en hoe ze gebruikt kunnen worden om het leven van miljoenen mensen in Afrika te verbeteren.

Hoewel de documentaire het best in balans is voor degenen die niet veel weten over digitale valuta, is de „Banking on Africa: De Bitcoin-revolutie“ is een hartverwarmend inzicht in hoe digitale middelen de echte wereld beïnvloeden en helpen de toekomst ervan vorm te geven.

Bekijk de „Bankieren op Afrika“: De Bitcoin Revolutie“ gratis op Youtube of gebruik Amazon Prime.

5. hacker: HUNTER – WannaCry: The Marcus Hutchins Story

Je hebt waarschijnlijk de naam WannaCry gehoord. Maar voor het geval je dat niet doet, het was de grootste hack aanval die de wereld ooit heeft gezien tot mei 2017, toen de WannaCry ransomware zich snel verspreidde over aantallen computernetwerken.

De malwareworm infecteerde Windows-computers, versleutelde de bestanden en vroeg losgeld in Bitcoins voor herstel. WannaCry trof duizenden gebruikers en tientallen organisaties, waaronder leveranciers van gezondheidsdiensten, spoorwegmaatschappijen en autofabrieken over de hele wereld.

De aan Bitcoin gerelateerde documentaire „WannaCry: The Marcus Hutchins Story“ vertelt het verhaal van de computerhacker die veranderde in een cybersecurityheld en hielp de WannaCry-epidemie te stoppen.

De driedelige miniserie gaat dieper in op de aard van Wannacry en op de ontdekking die Marcus Hutchins heeft gedaan. De film onthult verder zijn latere ontmoeting met de FBI die leidt tot een paar jaar gevangenisstraf.

Deze documentaire gaat niet direct over Bitcoin. Maar de referentiecryptocurrency ter wereld is nog steeds een van de meest populaire betaalmethoden in de darknet. De invloed van de economie neemt ontegenzeggelijk toe met honderden en duizenden plaatsen die wereldwijd Bitcoin accepteren.

En als u een vollediger beeld wilt hebben van de processen rond de crypto-industrie, dan helpt deze documentaire over Bitcoin om meer te weten te komen over de schaduwrijke wereld die grenst aan cryptokringen en de mensen die helpen om deze te bestrijden.

Bekijk alle drie de afleveringen van „WannaCry: The Marcus Hutchins Story“ op Youtube.