Binance rolt de Bitcoin-debitcard in heel Europa uit

De Binance-kaart kan worden gebruikt om te handelen met crypto in meer dan 60 miljoen winkels, zonder onderhoudskosten en met een cashbackregeling.

In het kort

    • Binance zei dat haar Visa-kaarten nu beschikbaar zijn via de Europese Economische Ruimte.
    • De kaarten worden uitgegeven door Swipe en draaien op het betaalnetwerk van Visa.
    • Maar om de cashback in de aanbieding te krijgen, moeten gebruikers een machtige hoeveelheid BNB.

in handen hebben

Crypto uitwisseling Binance zei woensdag zijn Binance Visa Card is nu beschikbaar voor gebruik in de hele Europese Economische Ruimte, vanaf een release. De uitrol werd aanvankelijk aangekondigd in juli van dit jaar.

Crypto-kaarten stellen gebruikers in staat om hun rekeningen voor te laden met behulp van ondersteunde Bitcoin Evolution, die vervolgens worden omgezet in fiat en afgetrokken van het saldo tijdens de tijd van de betaling op een winkellocatie. In het geval van Binance wordt het geld rechtstreeks van de handelsrekening van de gebruiker afgeschreven.

„Powered by Swipe“, werkt net als uw traditionele betaalkaart. Maar in plaats van fiat, houdt u digitale activa, zoals BTC, BNB, SXP en BUSD. Je kaart is gekoppeld aan een Card Portemonnee binnen je account, en je kunt deze portemonnee aanvullen met geld dat is opgeslagen in je Spot Portemonnee,“ legt Binance uit in de release.

De kaarten worden uitgegeven door Swipe, het crypto-kaartbedrijf dat Binance eerder dit jaar in juli verwierf, en ze werken op het betalingsnetwerk van de internationale betalingsverwerker Visa. Hierdoor kunnen gebruikers hun kaarten in meer dan 60 miljoen winkels over de hele wereld gebruiken, of bij elk bedrijf dat een „acceptabel visum“-bordje heeft.

De kaart kan ook worden gekoppeld aan Google Pay en Samsung Pay – de native digitale betaalapplicaties die door de twee technische giganten worden beheerd.

Afgezien van het cryptopunk-verhaal van het vermijden van traditionele banken, raakt de kaart voordelen zoals nul transactiekosten, geen onderhoudskosten, en een loyaliteitssysteem dat cashback van maximaal 7% op basis van een gebruikersholding van BNB, Binance’s inheemse token, de bovengenoemde versie verstrekt.

Om de volledige 7% te krijgen, echter, moet een gebruiker $160.000 van BNB aan huidige tarieven houden. Zelfs om 2% te krijgen, moeten zij minstens $270 houden. Niet slecht voor de BNB walvissen dan.